Александра има завршено постдипломски студии по меѓународно право на Правниот факултет „Јустинијан I“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Во 2005 година започнува со практицирање на правото во Основен суд Скопје 1 Скопје. 2010 година, во рамки на адвокатско друштво станува стручен соработник, каде од 2011 година продолжува како адвокат.  Како дел од тимот во Адвокатската канцеларија Филип Медарски е од 2020 година. Таа е специјализирана и застапува во областа на граѓанското право.
milosevska@medarskilaw.com